3DN gaat wederom meertalig

This post is also available in: enEngels

In het verleden hebben we al meerdere keren ondernomen om onze websites meertalig te maken. Deze pogingen zijn vaak min of meer succesvol gebleken, echter met gratis plugins en themes die vaak net niet helemaal op elkaar aansluiten blijkt het toch vaak een ingewikkelde aangelegenheid te zijn in WordPress.

Ooit probeerde een volk een enorme toren te bouwen teneinde de Hemel te kunnen bereiken. Dat is niet gelukt toendertijd omdat God zo boos werd op de mensen dat hij ze verschillende talen gaf waardoor ze elkaar niet meer konden begrijpen. Mythe of feit? De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden, echter onze verschillende talen wereldwijd zijn een belangrijke factor waardoor onbegrip ontstaat en zelfs strijd.

Wij van 3DN zijn echter zeer geinteresseerd in culturele samenwerking dus we willen proberen om onze site zo goed mogelijk begrijpelijk te maken voor mensen die primair een andere taal spreken. We hebben hiervoor dit keer een uitgave gedaan aan een plugin voor WordPress die het hopelijk eenvoudiger maakt om niet alleen paginas en blog artikelen in een vreemde taal te schrijven maar tevens de menus, de plugins, de themes etc. Wij hebben hier dit keer voor WPML Multilingual CMS gekozen. Dit is een commerciele plugin waarvan de auteurs van het Virtue Theme zeggen dat het volledig ondersteund word.