Home » Techniek » Loadbalancing bij 3DN

Loadbalancing bij 3DN

Geplaatst in: Techniek 0

Balanceer de Load

balance
Balans

Bij 3DN vinden we teamwork belangrijk teneinde de juiste balans te vinden. Dit is het geval voor zowel mensen als voor computers. 3DN is een klein bedrijf dus we hebben beperkte middelen. Om deze reden proberen we de beschikbare middelen met wat balans te gebruiken. Teneinde dit te kunnen doen leunen we zwaar op een aantal gratis beschikbare opensource tools, keepalived en haproxy.

Keepalived

Met keepalived kunnen we een IP adres levend houden tussen twee hosts. Hardware gaat soms nu eenmaal kapot, dat is moeilijk voorspelbaar. Het is echter eenvoudig om van een host te controleren of de andere host nog bereikbaar is. Als een host niet meer bereikbaar is weten we tevens direct dat het virtuele IP adres niet meer beschikbaar is. Keepalived is een programma wat dit doet en het doet het middels een protocol dat VRRP heet.

HAProxy

Met haproxy kunnen we naar een IP adres luisteren en een binnenkomende verbinding doorschakelen naar een ander IP adres of set van IP adressen.

We hebben momenteel een infrastructuur waar 2 hosts keepalived draaien. Wanneer een van deze twee hosts down gaat zal de andere dit onmiddelijk detecteren en het virtuele IP adres proberen over te nemen. Op ieder van deze hosts draaien we tevens HAProxy die verbindingen van HTTPS, PHP en MySQL doorschakelt naar de betreffende farm van servers er achter. In de volgende hoofdstukken zullen we in detail beschrijven hoe een en ander is opgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *