AVL Logo (c) AVL

Project bij Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

AVL
(c) AVL

Met ingang van Juni 2018 tot minstens het eind van het jaar mag 3DN het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis assisteren. Het AVL is een Nederlands ziekenhuis wat zich uitsluitend op kanker verzorging en onderzoek richt.

Kanker Onderzoek

 

Het AVL gebruikt een aantal Linux servers in hun server park voor verscheidene taken. Deze taken varieren van gebruikswaarde voor de programmeurs in het ziekenhuis tot de klinische systemen die uitsluitend op Linux kunnen draaien. Sommige researchers gebruiken Linux tevens op hun persoonlijke werkstation.

Het beheer van deze werkstations en servers, met de uitzondering van klinische systemen, is een uitdagende taak. Researchers zijn vaak erg intelligente mensen en weten uitstekend wat ze kunnen verwachten of eisen van computer middelen. Ze zijn ook vaak extreem goed in het verkrijgen van resultaten uit een computer. Ondanks dat dit uiteraard uitstekend is betekent het echter ook dat deze researchers vaak zeer gefocusseerd zijn op hun eigen taken en zich niet altijd volledig bewust zijn van allerhande andere aspecten van het beheren van een infrastructuur.

Dit is waar 3DN kan helpen. Mijn taak in dit project is om AVL te helpen hun ICT dienst vwb. Linux te professionaliseren. Dit betekent overigens niet dat men niet professioneel is, gezien dat ik al enige behoorlijk elegante oplossingen heb ‘gevonden’. Het betekent veel meer om ervoor te zorgen dat zaken zoals de CMDB op orde is, verzekeren dat er een vorm van change management bestaat, verzekeren dat zaken als backups, security, leverancier support etc. verzorgd en gedocumenteerd zijn.