Money

Een Budget: Wat is dat nu eigenlijk?

Als u van mijn leeftijd bent heeft u waarschijnlijk vroeger het vak ‘Boekhouden’ op school gehad. Het was altijd een gortedroge les waarin ons geleerd werd hoe met ons geld om te gaan. Als student is dat nooit erg interessant. Als student heb je immers geen geld! Mogelijk is dat de reden dat men het vandaag niet vaak meer ziet op scholen. Echter, aan docenten van het vak boekhouden, zo die er nog zijn, hier alvast een hart onder de riem. Ergens blijft er wat van hangen.

Vandaag de dag met electronische betalingen aan vele diensten, electronische betaalmiddelen, PayPal, credit cards en immer stijgende kosten zoals belastingen is het soms niet eenvoudig om bij te houden wat:

  • Binnen komt
  • Uitgegeven word

Vooral als u dan ook nog probeert uw financiele verplichtingen te voldoen als kleine ondernemer dan is de maat al snel vol. 3DN heeft dit op het persoonlijke vlak al vele jaren geleden onderkent. Mede om deze reden zijn we begonnen met het schrijven van tooling waarmee we de financien wat eenvoudiger op orde kunnen brengen en houden.

Postbank

Budget
Budget Hoofdpijn

De tooling werd al gestart ten tijde dat de Nederlandse Postbank nog bestond. De Postbank had al redelijk snel een online banking tool. Met deze online banking konden betalingen worden verricht maar tevens kon er een gestructureerd overzicht (toendertijd CSV formaat) van worden gedownload.

In dit overzicht stonden alle betaalgegevens. We zijn toen heel eenvoudig begonnen met het inlezen van deze CSV bestanden met behulp van een script teneinde ze vast te leggen in een database. Een vervolg stap was om ‘budgetposten’ te definieren en een bedrag toe te kennen aan iedere budgetpost, een negatief of een positief bedrag teneinde uitgaven of inkomsten te representeren.

Vervolgens kwam de mogelijkheid om iedere betaling te boeken, ofwel de betaling te verbinden aan een budget post. Hierdoor werd snel duidelijk dat sommige budgetten royaal over of onderschat waren.

Vervolgens kwam tevens in zakelijk opzicht de mogelijkheid om fakturen toe te voegen bij betalingen zodat het doen van aangiftes bij de Belastingdienst veel eenvoudiger werd.

Een Budget Dienst

Wij zijn van plan om onze budget tool gratis ter beschikking te stellen! Dat klopt, gratis en voor niets. Op het persoonlijke vak weten wij al lang dat geldzaken al snel een nachtmerrie-achtige bedoening kunnen worden. Net zoals wij een helpende hand bijzonder op prijs stelden toen onze financien gedrochtige vormen aannam weten wij zeker dat u zo’n helpende hand ook op prijs zult stellen.

Echter zoals u al vermoedt, niets is echt gratis. Wij willen niet uw geld. U heeft mogelijk financiele problemen dus geld uitgeven aan middeltjes die claimen te helpen zal niet direct het eerste zijn wat bij u opkomt. We willen echter bijzonder graag uw aandacht en uw tijd. Zoals u uit het bovenstaande mogelijk al kunt raden is onze budget tooling nogal ad-hoc geschreven en ontwikkeld over een lange periode. Dat heeft consequenties. Wij vinden onze tooling nog geen product in die zin dat we het ook met garanties ter beschikking kunnen stellen. Wij ontvangen daarom graag uw hulp om het beter te maken.

Het interface zal ook bepaald niet zijn wat u vandaag de dag verwacht van een moderne web applicatie. Het ziet er allemaal nog wat onoverzichtelijk en foutgevoelig uit. We hebben daarom serieus overwogen om het niet beschikbaar te stellen. Echter, we denken toch dat als er slechts één familie is die we hiermee uit de nood kunnen helpen dat dat de moeite waard is.

Samenvattend

Binnenkort zullen we meer aankondigingen doen omtrent deze tooling. Heeft u interesse en wilt u graag van aankondigingen op de hoogte blijven? Geen probleem, in onderstaand formulier kunt u zich inschrijven op onze mailinglijst ‘3DN Finance’. We beloven uw email geheim te houden en u geen spam email te versturen. Gewoon een eerlijke helpende hand dus.

[mc4wp_form id=”983″]