Fred Leeflang

Fred Leeflang

Oprichter en Eigenaar

Fred Leeflang is oprichter en eigenaar van 3DN. Fred is een ondernemende en communicatief vaardige technologist. Na enige jaren in vaste dienst gewerkt te hebben richtte Fred al snel 3DN op en werkte decennia als freelancer bij een grote verscheidenheid aan bedrijven. Momenteel richt Fred zijn pijlen op ontwikkeling van eigen ICT diensten en Producten zoals bijvoorbeeld systool.

Ervaring

Fred Leeflang is al zo’n 25 jaar actief als technologist bij een grote verscheidenheid aan bedrijven. Fred heeft zowel voor zeer kleine boetiek-achtige ICT bedrijfjes zoals WebEasy en ArchimedICT, als voor zeer grote corporate IT bedrijven met een focus op technologie zoals Amgen en IBM Cloud gewerkt.

Plannen

Fred heeft zich als freelancer lange tijd verhuurd aan bedrijven die hem benaderden wanneer ze snelle, tijdelijke expertise nodig hadden. Puttend uit een enorme ervaring kan Fred zich een ICT landschap snel eigen maken en een client overzicht bieden. Ieder van deze inspanningen lijkt een puur afgebakend karakter te hebben, echter een patroon heeft zich ontwikkeld waardoor Fred nu in staat is om zijn expertise te gaan bundelen en in een product vorm aan te bieden.

Het eerste tooltje wat 3DN over de jaren heen geproduceerd heeft, systool, staat op het punt om productized te worden; het vervolmaken van een ruw, minimalistisch idee tot een betrouwbaar en volledig getest, ondersteund en op de markt gebracht product. Fred Leeflang heeft systool al enige jaren met zich meegedragen van client naar client.

U kunt Fred nog steeds gewoon inhuren als zgn. ZZP‘er. ZZP’er of ‘Zelfstandige Zonder Personeel’ is de enigszins denigrerende term die in de Nederlandse markt is ontstaan waarmee men eigenlijk Ondernemer bedoelt.