ZZP’ers zijn ‘zelfstandigen zonder personeel’. Indien u in de ICT sector werkzaam bent kent u deze kreet waarschijnlijk al heel lang. ZZP’ers zijn in de ICT sector niet meer weg te denken en zijn typisch kleine bedrijfjes, ook wel ‘eenmanszaak’ genoemd. Dit betekent niet noodzakelijk dat er altijd slechts één persoon werkzaam is binnen de eenmanszaak. De ‘eenmanszaak’ is slechts de bedrijfsvorm waarbij één persoon die in alle opzichten verantwoordelijk is voor de ondernming.

Vaak worden snelgroeiende of grote ondernemingen geconfronteerd met ICT behoeftes die tijdelijk van aard zijn. Het ‘tijdelijke’ karakter hiervan kan bijvoorbeeld zijn:

  • het inbrengen van expertise in de onderneming
  • het uitvoeren van een project wat een duidelijke ‘kop en staart’ heeft en in de voorzienbare toekomst geen direct vervolg heeft.
  • het tijdelijk verhogen van de capaciteit in een bepaalde afdeling door periodieke druk zoals bijvoorbeeld verkoop drukte in de kerst periode.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden waar een onderneming niet een concrete noodzaak heeft om ‘vast’ personeel in te huren. Bovenstaande situaties zijn vrij frequent in de Linux en infrastructuur expertise.

Recruiters

Meestal bedient 3DN zich van zgn. ‘recruiters’ teneinde dit soort behoeftes binnen ondernemingen op te sporen. Veel ondernemingen zoeken ook hun toevlucht tot deze recruiters omdat het filteren van geschikte kandidaten soms een erg tijdrovend proces kan zijn. Deze recruiters hebben echter meerdere nadelen, zowel voor de ondernemer als de ZZP’er zelf:

  • Vaak is het 3DN gebleken dat recruiters niet gehinderd worden door enige kennis omtrent het gevraagde. Ze introduceren ZZP’ers aan hun ‘eindklanten’ vaak op basis van een kort gesprekje met een recruiter die bijzonder weinig van de materie begrijpt.
  • Recruiters vragen vaak een percentage van het uurtarief wat toch na verloop van tijd meer en meer onevenredig lijkt te zijn met de geleverde inspanning.
  • Recruiters zijn lang niet altijd volledig transparant over hun tarieven of met name de contracten met hun ‘eindklanten’. Zo is het een recruiter bijvoorbeeld niet toegestaan om een concurrentie beding in de overeenkomst te zetten met de ZZP’er maar mogen ze dit WEL in de overeenkomst met hun eindklant bedingen.

In ieder geval, als 3DN heb ik (wij eigenlijk) besloten dat we ons ook aan bedrijven gaan aanbieden via adverteren. Als u op deze pagina bent beland heeft u hoogst waarschijnlijk op een Google advertentie geklikt omdat u geinteresseerd bent in het inhuren van tijdelijke expertise.

Expertise

specialist
The Specialist (c)

Teneinde u alvast een indruk te geven van onze expertise hebben we een lijstje artikelen voor u samengesteld. Deze lijst word samengesteld door een WordPress plugin die een lijstje maakt van alle artikelen in de categorie techniek. Dit lijstje groeit gestaag.

Wanneer u door de artikelen geinteresseerd bent geraakt kan ik u waarschijnlijk helpen. Voor wat betreft Linux ben ik eigenlijk van alle markten thuis. Door mijn al lange ervaring heb ik veel bedrijven van binnenuit mogen bekijken en zeer veel verschillende Linux toepassingen en infrastructuur mogen helpen opzetten. Mijn skills varieren van operationele inzet tot architecturele oplossingen.

3DN heeft een ‘thuis kantoor’ en ‘thuis hosting’. We doen feitelijk bijna alles zelf, slechts waar het significante voordelen oplevert om iets uit te besteden zoals bijvoorbeeld bij een CDN doen we dit. Door alles zelf te doen houden we onze kennis paraat en aktueel. Iedere oplossing die 3DN bedenkt is een combinatie van wat we geleerd hebben bij een grote verscheidenheid aan klanten en eigen expertise die we vaak ingezet hebben bij klanten.

[ic_add_posts category=’Techniek’ showposts=’5′]

 

Kosten

Aangezien onze site, en tevens dit idee om expertise direct te verhuren, nog erg nieuw zijn voor ons hebben we nog geen kostenmatrix kunnen opstellen. In onze kostenmatrix zult u in de toekomst direct kunnen aanvinken welke expertise u nodig heeft en onder welke omstandigheden. Zo zullen er bedrijven zijn die fysieke aanwezigheid vereisen. Tevens kunnen er bedrijven zijn die prima kunnen werken via bijvoorbeeld een VPN. Met de laatste mogelijk ontsluiten we een potentieel veel groter gebied en tevens zal er geen reistijd benodigd zijn. Hierdoor zal bijvoorbeeld het tarief vaak wat lager uitvallen.

[formidable id=18]